"Анна в рокля от кръв" – Кендар Блейк

(Издателство „Сиела“, цена: 12.90 лв.)


Официален сайт ( Kendare Blake )


За книгата

ОЩЕ ЕДНА КЛАСИЧЕСКА ИСТОРИЯ: МОМЧЕ СРЕЩА МОМИЧЕ, МОМИЧЕТО УБИВА ХОРА…

Кас Лоууд е наследил необичайно призвание: Той убива мъртъвци.


Баща му е правил същото преди него, докато един от призраците, по чиито дири е тръгнал, не го разкъсва на парчета. Сега Кас трябва да скита из страната, придружен от майка си – вещица на дребно, и котарака си, който може да надушва призраци, в търсене на легенди и местни предания, по следите на тайнствения свят на мъртвите. Когато пристига в поредния град по дирите на призрак, когото местните наричат Анна в рокля от кръв, Кас не очаква нищо повече от обикновеното: приближи се, прицели се, убий. Това, което открива обаче, е момиче – призрак като никой друг преди. От смъртта си насам Анна е убивала всеки човек, осмелил се да прекрачи прага на изоставения й дом. И по незнайно каква причина пощадява живота на Кас.
***
За автора

Кендар Блейк е родом от Южна Корея, но отгледана в Съединените щати. Тя получава бакалавърска степен по бизнес от колежа в Итака и магистърска степен по писане от Middlesex University в Лондон. Тя харесва гръцката митология, рядко червено месо и вегетарианството. Тя също се радва на момичета, които могат да мислят, с момчета като Айн Ранд, и момчетата, които плашат всичко у хората, като Брет Ийстън Елис.


***

Моето мнение

Ще се постарая да изкажа най-искреното си мнение за книгата, без да включвам спойлери, което правя за хората, които още не са чели книгата!


Още като разбрах, че тази книга ще излиза и прочетох куп хубави отзиви за нея, стигнах до заключението, че непременно трябва да си я взема. И така и направих. Още като я видях в книжарницата и я взех. И нека само да кажа, леле, най-красивата корица на книга, толкова се радвам, че решиха да запазят оригиналната, вместо да я сменят. Определено правилен избор!
Напоследък гледам да отделям си отделям повече време да чета и определено, без даже да се замисля, бих казала, че това е най-добре написаната книга, която съм чела от доста време. 
Самата книга е абсолютно уникална – това е първата книга за призраци, която чета – но определено не сбърках. Даже не мога да опиша с думи колко много ми хареса.
Имаше моменти, в които направо изтръпвах от ужас като чета. Разбира се не липсваше и хумора, а сюжета е уникален. 
Определено е много добра страшна история!
Нямам търпение да излезе и 2-рата част от поредицата и да разбера какво се случва нататък в историята!
Надявам се Сиела да направят отново избора да оставят оригиналната корица, която е просто божествена.

Който още не я е прочел – да го направи веднага!

***
Давам на книгата 5/5 звезди.
***

„Анна в рокля от кръв“  |  Goodreads
***

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s