Настъпва нов ден в Ангелския свят

tumblr_nq1hzmlttu1u00d8co1_1280

Съжалявам, че така рязко и за дълго се изпарих, четящи приятели. Надявам се да можете да разберете какво е, когато реалния живот реши да ви погълне и ежедневието ви засмуче без искра надежда за измъкване. Малко прилича на една безкрайно работеща пералня – все се върти и така до безкрай.

Е, оставям за малко реалността и се връщам към една по-приятна реалност – именно книгите!

Затова, нека си говорим за книги – в този случай за книга 2 на Сюзън Ий – „Ангелски свят“. Оставям линк и към част 1 за лесно намиране: „Ангелско нашествие“ . Все пак не не сте чели книга 1 – препоръчвам да се снабдите с нея, да седнете на уютно място за четене и да я „погълнете“ с очи.

Продължението на бестселъра „Ангелско нашествие“ ни среща с оцелелите след ангелския апокалипсис, които се опитват да съхранят остатъците от модерната цивилизация.

Помисляйки я за чудовище, група хора залавя Пейдж, сестричката на Пенрин, и сблъсъкът завършва кърваво. Пейдж изчезва, свидетелите са ужасени, майката на момичетата е съкрушена. 

Пенрин тръгва из Сан Франциско след сестра си - само че защо улиците са толкова пусти? Къде са отишли всички? Търсенето я отвежда до сърцето на ангелския план и тя успява да зърне силите зад техните решения, но разбира и до какви страховити крайности са склонни да стигнат... 

Междувременно Рафи отчаяно издирва крилата си. Без тях не би могъл да се присъедини към ангелите и да застане начело, като предводител, както му е отредено. Ала когато трябва да реши дали да получи крилата си, или да спаси Пенрин, кое ще избере?

audiobook-of-world-after-by-susan-ee

Има нещо в стилът на писане на Сюзън Ий, което силно ми привлече вниманието и мисля, че беше една от генералните причини книгата да се чете толкова лесно. Има екшън, неочаквано сюжетно развитие, готина (или по-скоро много печена) главна героиня и ангели – ама много, много ангели – хем прекрасни, хем смъртоносни. А да, и демони разбира се – в нашата история главния лош в част 1 беше демона Белиал, който открадва крилата на Рафаел и чрез измама и операция те биват пришити за тялото му. Е, част 2 много ме накара да се усмихна на развитието в това отношение.

Силно се надявам, ако някой ден като ангелите вземат, че слезнат на Земята, да не тръгнат да убиват хората или да ги превръщат в научни експерименти, които да използват за война. Сигурно не е особено приятно да се озовеш затворен в затвора Алкатраз.

Имаше един особено покъртителен момент към края на книгата, където Карла – една от оцелелите след атаката на скорпион – успява да намери децата и мъжа си, които са безкрайно щастливи, че е жива. Доста ми направи впечатление, особено на фона на всичката разруха в света на Пенрин.

Определено не мога още да разбера, защо майката на Пенрин се държи толкова странно на моменти, изчезва или я обвинява за нещо, като речи да й проговори. Описана е като един силен герой, но всъщност доста емоционално нестабилен.

tumblr_nt270zmvq71uym2i5o1_1280

А колкото до Рафи и Пенрин – колкото и да се загатва в книгите, лично аз не мисля, че ще има любовна история по между им – все пак ангели да бъдат с хора се смята за грях в ангелския свят. Може и Пенрин да си остане с мечтите за прекрасния ангел, но поне оръжието му вече й принадлежи.

Силно ми е беше мъчно, какво се случи с малката й сестричка и как ангелите са я преобразили и превърнали в един вид чудовище. Но както й сами ще се убедите в част 2, малката 7 годишна Пейдж се старае да помогне и използва състоянието си за добро.

Чакаме част 3 – „End of days“ – да ни даде така чаканите отговори и малка доза справедливост.

А дотогава, най- вероятно ще мине малко време, ще изчета още една дузина книги и пак ще се върна към това ревю.

До следващият път и не забравяйте, че времето между страниците на книга, никога не е загубено!

032f4-4s

Давам на книгата заслужени 4 звезди, единствено защото имах нужда от някакъв обрат, който да ме шашне. Книгата по-скоро я усетих като преходна, подготвяща ни за напрегната и бърза трета част.

Saturday morning #books #reading #susanee #worldafter #coffee #saturday @emasbooks

A post shared by Temi Panayotova (@temidabooks) on

Advertisements

3 thoughts on “Настъпва нов ден в Ангелския свят

  1. Понеже още не съм подхванала тази поредица не четох ревюто, но друго хвана окото ми. Снимките авторски ли са? Страхотни са. Скоро ще се върна и за ревюто

    Like

    1. По принцип гледам да не включвам спойлери, но определено е по-добре след прочит на книгата. Повече от снимките в последните месеци към постовете са правени от лично от мен, само при абсолютната невъзможност си търся от интернет. Може да намери и още тук : https://www.instagram.com/temidabooks/

      Liked by 1 person

  2. Pingback: Краят на дните – Writing is fun

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s