Пророчески сънища

16299827_580360652154855_2058375066524306648_o

Няма по-търпелива книга от тази – чака да бъде прочетена едно най-малко 3 години на библиотеката ми. Реших, че миналата седмица е перфектния момент да я отпиша най-сетне от рафта ми с непрочетени книги и достойно да премине в прочетените. Определено ми харесва стилът на писане на Джей Ан Кренц и с голямо удоволствие бих прочела и други нейни книги.

Гуен Фрейзър притежава необикновен паранормален талант – тя вижда духове. Открива ги в огледала, прозорци и водни повърхности. Общува с тях, най-често за да им помогне да разберат кой стои зад насилствената им смърт. Младата жена изкарва прехраната си, като разчита аури и тълкува сънища. 
Гуен е част от изследователско проучване на д-р Евалин Болинджър в американското градче Уилби. Целта му е да се докаже съществуването на паранормални таланти. Сред участниците е и Зандър Тейлър, издирван от полицията за убийства на ясновидки, гледачки и медиуми. Той успява да ликвидира двама души, след което се самоубива. Гуен оцелява, но преживеният ужас я принуждава да напусне градчето. 
Две години по-късно Гуен се завръща в Уилби и открива Евалин мъртва. Интуицията й подсказва, че близката й приятелка и наставница не е починала от естествена смърт. Полицаите обаче се нуждаят от солидни доказателства, а Гуен – открила трупа – е начело в списъка им със заподозрени.

Да си призная, по мой спомени успях да я заграбя на доста промоционална цена от някакъв сайт и след поръчка беше до 2 дни при мен. До ден днешен изглежда като чисто нова, без нито един жълт лист.

Нали ме знаете, как обичам да чета книги за хора с различни способности. Мисля, че това беше главната причина поради, която книгата ме грабна.

Както накратко пише и в сюжета горе, нашата главна героиня Гуен може да вижда духовете на мъртвите в огледални отражения. И сега и предстои да използва паранормалния си талант, за да разнищи убийството на приятелката й Евалин. Разбира се, тя не е сама – на нейна помощ се притича детектива с паранормален талант Джъдсън. Следва преследване на улики, задълбаване в болезнени спомени и романтика.

Доста приятно и увлекателно четиво, препоръчвам на всички фенове на писателката. Да си призная, до самия край не можах сама да разнищя случая, което допринесе още повече за интересния сюжет.

Книжките могат да се намерят в сайта на Хермес: Книга 1 + Книга 2

Почивката с книга в ръка е препоръчителна за почивните дни, като тази слънчева събота. Приятно четене!


Давам на книжката 3 звезди, само защото не е от онези wow прочити, поне за мен. Но все пак й се насладих.

3z

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s